Shanghai Sculpture Space / S.I.T.

A múlt héten Nanjingban jártam, betértem kedvenc kávéházamba, a Sculp In Time Café, vagy röviden csak S.I.T.-be (雕刻时光咖啡馆), és egy ottani szórólapon lettem figyelmes arra, hogy persze itt Shanghaiban is van képviseletük, mint ahogy számos kínai nagyvárosban. Gondoltam ma leellenőrzöm a helyet, mely gyalog sem volt túl messze tőlem, meglepetésemre viszont egy nagyon trendi kortárs művészetkomplexumban lokalizálódik, mely a Shanghai Sculpture Space (上海城市雕塑艺术中心) névre hallgat. Először is némi képcsokor a S.I.T.-ből, illetve a műtermekről, melyeken keresztül vezet utunk a wc-ig:

Maga az alkotó-, és kiállítóközpont eleddig ismeretlen volt számomra, holott már 2005 óta működik, és elég impozáns gyűjteményt halmozott fel a modern kínai szobrászat legkülönbözőbb szegmenseiből. Az avíttnak ható raktárépületek adta testben miriádnyi kreatív kézműves-csoda, lázadó galéria, vérmenő étterem és kávéház légköre által pumpált pulzáló művészvéna egy élettel feszülő vetélytársat állít, mondjuk a Xintiandi-vel vívott virtuális trónharcban a város legeredetibb design-királyságáért. 
S.I.T - B111 alatt, kissé el van rejtve
Mindemellett pedig itt található Shanghai egyik S.I.T kávézója is az imént hozzáadott képekkel illusztrálva, a nanjingihoz hasonló sajátos atmoszférával és csakis az univerzum-szerte megtalálható übermájerség földi inkarnációval, annyi újítással, hogy már nem jár az egyszeri újratöltés a rendelt kávéhoz. 
Kívülről nem enged látszani mily pezsgés van belül
Steampunkos tevekaraván
Imperialistákra dialektikus-materialista szellemben fogant fejszével lesújtó, két lábon járó szocialista pörölycápának látszó tárgy 
 Ó, és nyílt itt egy élőzenés bár is, On Stage névén, amiről majd érkezik egy bejegyzés is!
Porsche téglából/csempéből
Megközelítés: 570, Huaihai Xilu ( 上海市淮海西路570号 ), a S.I.T. a B111 blokk alatt rejlik. A közelben nincs metró,  a Honqiao útnál, vagy a Jiao Tong egyetem megállónál érdemes leszállni a 10-es vonalon.

wifi jelszó: iloveshanghai

Szubjektív érdekességi faktor: 4/5

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

2017 top 15