Japán kocsmológia vol. 2. - Yokochō sikátorok - Nonbei Yokochō

A japán kocsmológia második epizódjaként maradunk a Yokochō sikátorok mentén, azokból is az egyik legismertebb, a Shibuyánál lévő Nonbei Yokocho (のんべい横丁), azaz a "Pityókások sikátora" kerül teritékre. 
Mint a Yokochō sikátorok úgy általánosságban, ez is állitólag a világháború előtti Tōkyō hangulatát evokálja, de hát azt ki a fene tudja. Elmodások szerint a környék magas ingatlanárai miatt lett kb. 10-15 miniatűr izakaya egyetlen rövidke sikátor Prokrusztész ágyába gyúrva,  ilymód 4-5-6 embernél több még a legtágasabb kocsmaodúban sem férkezhet be.
A csaposok és úgy általában az itt tanyázó helyiek illetve külföldiek jól megszokták egymást, egyből megy a howareyouzás ha meg még japánul is tudsz akkor az ügyes gaijin! verbális simogatásában is részesülhetsz.
Azt hiszem a legtöbb helyen már minden fotosabb információt megosztottam Magyarországról de még nagyapám egykori szőlőültetvényeiről is. 
Ha egy először Tōkyōban járó barátommal találkozom, akkor mindig elhozom őket ide, hogy úgy tűnjek mintha marhára bennfentes lennék a város rejtett zugaiban, s barátságunkra való tekintettel megosztom a velük a város kocsmakincses-térképének féltve őrzött titkát. 
Pedig nincs itt semmiféle titok, tényleg egy zhejiangi fogatlan vámpir köpésenek rádiuszán belül van a placc Shibuya állomásától. A shówappoi retró filingnek egyébiránt ára is van, szó szerint, egy sör ide, egy sor oda s egyszer csak azon kapod magad hogy Hideyo Noguchi-san többedmagával észrevetlen emigrál a pénztárcádból. 
A Pityókás sikátor Orákulumja, aki már szerepelt a tavalyi kedvenc képeim között 
Tényleg csak egy rövid utcácska az egész
Ez pedig a kijárat. Nem mondanám rossz helynek, néha el-eltévedtek, de Shibuyánál azért van választásunk bőven, mégha kifejezetten valami zanzásitott izakayára vadásznánk valamilyen oknál fogva, akkor is. Na de majd egyszer azokról is!

Megközelítés: Shibuya megálló

Doufukuai kalauz: klikk ide

Kapcsolódó bejegyzések:

Japán kocsmológia vol. 1 - Omoide Yokochō, Shinjuku izakaya-labirintusa

Shibuya - Shibuyás blogcsokor

Shanghai Underground vol. 1- C's Bar

Mivanmivanmivan – milyen beszólások előznek meg egy verekedést Kínában?

Verbális védekezési technikák a kínai krimókban – önvédelmi csapszék-szókészlet

Baijiu-centrikus elukubráció – kínai pálesz s passzió

Még több kínai kocsmológia

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ギャル文字

A Kék-folyó tényleg kék?

A kínai írásjegyek